Reparatie van instrumenten

Is het vel van je djembé kapot? Is je krin beschadigd? Sikuku heeft Jan. En die vindt het een uitdaging om alles te repareren of te restaureren.

Djembé

Het vel van een djembé heeft niet het eeuwige leven. We zetten er graag een nieuw vel voor je op. Daarbij houden we rekening met je wensen. Wil je een felle trommel waarmee je lekker kan soleren? Of wil je liever een warmer klinkende djembé om begeleidende ritmes te spelen? Ook is belangrijk om een vel te kiezen dat bij de kwaliteit van de ketel past. We zoeken dan naar een vel dat goed past bij de houtkwaliteit en het gewicht van de trommel. Bij elke reparatie kijken we ook naar de conditie van de bespanning. Uiteraard is het vernieuwen van (een deel van) de bespanning mogelijk, in elk geval geven we daarover een advies en een raming van de extra kosten. De ketel wordt helemaal nagekeken en eventueel hersteld of verbeterd. Standaard wordt de bovenrand opnieuw glad gemaakt.

Douns

Alle soorten douns kun je bij ons van een nieuw vel en/of nieuwe bespanning laten voorzien. Bij een set proberen we altijd een goede afstemming tussen de instrumenten te realiseren.

Krin

Krins krijgen vaak beschadigingen. Het geluid wordt daardoor minder. Soms wordt ook de toonhoogte van de delen aangetast. We kunnen deze krins meestal repareren, en tegelijk versterken met epoxy. Het uiterlijk van de buitenkant blijft gelijk. Die krijgt hoogstens een behandeling met (antiek)was.

Een krin die ongelukkig is gevallen, wil nog wel eens gescheurd zijn. Er is een goede kans dat ook die kan worden gerepareerd en weer net zo goed klinkt als tevoren.

Vragen? Neem contact op met ons!